2022. január 25., kedd, Pál napja

Címke: lackfi jános

11 cikk 1/2 oldal

Akinek az életében minden költészet

Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, műfordító életműve nemcsak alkotói, hanem irodalomszervezői, kultúraformáló munkássága miatt is jelentős.

Visszafogott szerelem

Milyen az igazi kamaszregény? Egy láthatatlan felnőtté avatási rítus, sok humorral, lehetőleg abszurddal és groteszkkel.

Vagány franciák egy fedél alatt

A vibráló vonalvezetésű, élénk neonszínű rajzok nagyon jól illeszkednek a tizenöt szerző egyedi szövegvilágához.

Próza az ismert irodalmi szalonban

Február 8-án a Marczibányi téri Művelődési Központban indul útnak Lackfi János vezetésével a Lyukasóra próza.

Felcsavart szöveg a Himaláján

Igen nagy bátorságra vall, ha valaki – jelen esetben valakik: Lackfi János és Vörös István – arra adja a fejét, hogy a meggyökerezett slágereket átírja.

Ősbemutató készül Békéscsabán

Sonkamenüett műfaját tekintve monodráma, rokokó musical-operett öt felvonásban, rendezője Tapasztó Ernő, aki Aradról érkezett.

Nem kötelező olvasmányok

Napsütés, strand, biciklizés, fagylalt és minden más vonzóbb az olvasásnál – hittem valamikor. Bármilyen furcsa, mára gyökeresen megváltozott a véleményem.

Negyvennel felfelé a lejtőn

„A nő, ha negyven, harcos feminista, / ha bunkón megsebzed önérzetét”; „Ha egy nő fogyókúráról kezd beszélni, / hörpintsd ki a kávét, és menekülj!”
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.