2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: laboratórium

19 cikk 1/2 oldal

Intenzíven terjed az influenzajárvány Magyarországon

Intenzíven terjed az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálat adatai alapján a 3. héten 68 900 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 600-zal szemben – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében.

Sejtbiológiai és immunológiai laboratóriumot alakítanak ki az SZTE-n

Uniós és hazai forrásból funkcionális sejtbiológiai és immunológiai laboratóriumot alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), az egység része lesz a fejlett központi szolgáltató laboratóriumhálózatnak – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Több embert őrizetbe vettek a brüsszeli robbantás miatt

Pokolgép robbant hétfőn hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetnél (INCC), de az épület még üres volt, ezért nem sérült meg senki. A hatóságok később öt gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Megbuktak a tisztítószerek

A háztartásokban leggyakrabban alkalmazott tisztítószerek, vécé-, lefolyó- és folttisztítók címkéin feltüntetett összetevők valóságtartalmát vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), s harmincból négy terméknél találtak rendellenességet. Közlésük -szerint a Well Done vécétisztító, a Dr. Beckmann folttisztító por, a Major Domus szuper búvár lefolyócső-tisztító, valamint a Clean Pearl Aktív tisztítógél nem felelt meg a vizsgálaton.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.