2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert napja

Címke: kvótaügy

13 cikk 1/2 oldal

A cseh kormányfő kvótaügyben „elvi megoldást” szeretne

Andrej Babis cseh miniszterelnök elutasította csütörtökön, hogy Prága a „szlovák utat” kövesse, és néhány menekült befogadásával rábírja az Európai Bizottságot a Csehország ellen indított kvótaper visszavonására – jelentette a prágai közszolgálati hírtelevízió (CT24).

Fidesz: a Jobbik szavára nem lehet adni

Hatalomért és a pénzért mindenre és annak az ellenkezőjére is képesek. A beteges hataloméhségben kilóra eladták magukat egy milliárdosnak – fogalmazott a Fidesz.

Merkel és Macron közös taktikája

A két politikus következetesen és elszántan a globális világrend, a kozmopolitizmus és egy szuperföderális, nemzetek feletti Európai Unió elkötelezett híve.

Kvótaügyben nincs kompromisszum

Míg korábban pár ezer ember önkéntes befogadásáról volt szó, már felső létszámküszöb nélkül kötelező rendszerről beszélnek.

Nem ez a harc volt a végső

Annyiban igaza van a hazai ellenzéknek, hogy 1294 migráns esetleges befogadása nem oszt, nem szoroz – a kvótaügy valóban nem erről a kis csoportról szól.

Furfangos uniós pertaktika

Szükséghelyzetnek tekinthető hirtelen változás helyett mindinkább egy előre kimódolt, jól átgondolt nemzetközi folyamatnak vagyunk a tanúi.

Kettészakadt az unió kvótaügyben

Lengyelország és Csehország után az unió következő soros elnöke, Észtország is felemelte szavát a migránsok kötelező befogadása, illetve az ezt elutasító államok szankcionálása ellen.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.