2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Kuvait

34 cikk 1/4 oldal

Dosztojevszkij is tiltólistára került Kuvaitban

Mintegy ezer művet – közöttük Fjodor Dosztojevszkij orosz író egyik klasszikusát – tiltották be a kuvaiti hatóságok az Arab-öböl menti országban szerdán kezdődött irodalmi fesztivál alkalmából – közölték a szervezők.

A katari emír részt vesz az öböl menti államok kuvaiti csúcstalálkozóján

A katari emír részt vesz a Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket és Bahreint egyaránt tagországai között tudó Öböl menti Arab Államok Együttműködési Tanácsának (GCC) decemberi csúcstalálkozóján – közölte vasárnap újságírókkal az emírség külügyminisztere.

Libanon bánhatja az óriások viaskodását

Szaad Haríri libanoni kormányfő a szaúd-arábiai fővárosból, videóüzenetben mondott le hivataláról, s azóta se tért haza, egyes vélemények szerint azért, mert a szaúdiak nem engedik.

Jól járt London az öbölháborúval

„Páratlan lehetőséget” látott a brit kormány Kuvait 1990-es iraki megszállásában, fontban számítva sok száz milliós bevételekkel kalkulálva az ország hadiipara számára.

Robbantani akarhattak, letartóztatták őket

A kuvaiti hatóságok szombaton bejelentették, hogy letartóztattak 12 embert, akiket júniusban távollétükben ítéltek el Kuvaitban terrorizmus címén egy ügyben, amelyben állításuk szerint Irán és a Hezbollah libanoni síita mozgalom is érintett volt.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.