2022. december 5., hétfő, Vilma napja

Címke: kutak

6 cikk 1/1 oldal

A kutak engedélyeztetési határidejének meghosszabbítását kérik

A jövő nemzedékek szószólója arra kéri a kormányt és az Országgyűlést, hogy haladéktalanul intézkedjen „az engedély nélkül létesített kutak bírságmentes engedélyeztetési határidejének ésszerű mértékű meghosszabbításáról” – tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala pénteken az MTI-t.

Csak szakember fúrhatna kutat

Szükséges a nyilvántartás elkészítése és a problémás kutak felszámolása, a vízkivételt azonban csak akkor lehet megtiltani, ha a felszíni vizek használata megoldott az adott területen.

Öntözés nélkül sorvad az agrárium

Minden fúrt kutat nyilvántartásba kell venni az országban, a vízkivételt azonban csak akkor lehet megtiltani a gazdáknak, ha eljuttattuk a felszíni vizet a tábla széléig – nyilatkozta Jakab István.

A kutak mélyére néznek a laboratóriumokban

Június 15-től kötelező lesz a jegyzőnél bejelenteni, illetve laboratóriumban vizsgáltatni azokat a saját célra fúrt kutakat, amelyek vizét a lakók meg is isszák.

GVH: új tulajdonosa van a Lukoil kutaknak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy CEE Holding Group Limited (CHG) és az Olympic International Holdings Limited (OIH) közös, közvetlen irányítást szerezzen a Lukoil töltőállomásokat üzemeltető Normeston Group Cyprus Limited (NGC) és a Normeston Trading Limited (NTL) vállalkozások felett – közölte a versenyhivatal az MTI-vel pénteken.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.