2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: kút

7 cikk 1/1 oldal

Szakértő: a hatóságoktól lehet megtudni, egy létező kútnak van-e engedélye

A jegyzőtől, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságtól lehet megtudni, hogy egy már létező fúrt kútnak van-e engedélye, ha nincs, akkor el kell végezni a kút utólagos állapotfelmérését és legalizálását – mondta Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Az életmentő kútvíz

A tiszta artézi víz nyolcvanöt éve folyik a nagytétényi Petőfi utcában, de az első hetven-egynéhány évben csak kevesen tudtak róla.

Ebből a kútból ittak hétezer éve

Európa legrégebbi faszerkezetes kútját találták meg a régészek Tiszakürt mellett, ezért elmentünk a szolnoki Damjanich János Múzeumba megnézni, hogyan fest egy ilyen kuriózum.

Nem kellene engedély a kerti kúthoz

Engedélyeztetési eljárás, valamint előzetes bejelentési kötelezettség nélkül lenne létesíthető a jövőben 80 méternél nem mélyebb kút – az erről szóló javaslatot már benyújtották az Ország­gyűléshez a kormánypárti képviselők.

Kálomista: Ez undorító támadás

Aljas politikai akcióról beszél, és leszögezte, hogy bírósági úton vesz elégtételt rágalmazóin, akik mindeddig nem tudtak előállni bizonyítékokkal.

Lenyűgöző vegyes érzelmek

„Az nyűgözött le, hogy ebben a nagy történetben rengeteg apró történet van, és nagyon izgalmasnak tartom, hogy minden kis figurának megvan a saját drámája.”

Ismét kőolajat és földgázt talált a Mol Pakisztánban

Kőolaj és földgáz került a felszínre a Mol Nyrt. pakisztáni Karak blokkjában, ez már a harmadik találat a területen – közölte a magyar olajipari cég szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.