2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: Kurz

40 cikk 1/4 oldal

Kurz kancellár fordulata

Ahogy az elmúlt hetek történéseit figyeljük, abból úgy tűnik, hogy Kurz kancellár jelentős fordulatot hajtott végre politikájában.

Migrációs félelmek két földrészen is

Az Egyesült Államok és Magyarország után Ausztria is hátat fordít az ENSZ migrációs csomagjának – erről döntött az osztrák kormány, noha Bécs a világszervezet egyik európai székhelye is.

Kurz: az EU-csúcs Brexit-ügyi tanácskozásának rövidsége jelzi a 27-ek egységét

A brüsszeli EU-csúcson a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyatott tanácskozás rövidsége jelzi az unióban maradó 27 tagország egységét – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdán Brüsszelben, az uniós tagországok háromnapos csúcstalálkozóját megnyitó munkavacsorát követően.

Európa megszűnt létezni

A Sargentini-jelentés csalással, manipuláció­val lebonyolított megszavazása után nem érdemes újra elvesznünk a részletekben, inkább a „Mi lesz?” kérdésével kell foglalkoznunk.

Sebastian Kurz a lehetetlennel próbálkozik Salzburgban

A teljes képhez hozzátartozik, hogy számos tagállam nemcsak a védelmi kompetenciáit félti Brüsszeltől, hanem annak a lehetőségét is, hogy maguk utasíthassák ki a menedékkérőket.

Kurz: Salzburgban elő kell készíteni az új Frontex-határozatot

Még az év végéig tartó osztrák uniós elnökség idején tető alá kell hozni az Európai Unió külső határainak védelméről szóló megállapodást Sebastian Kurz kancellár szerint. A salzburgi informális uniós csúcs hivatalos megnyitója előtt az osztrák kancellár szerda este hangsúlyozta, hogy a csúcsértekezleten elő kell készíteni az erre vonatkozó új Frontex-mandátumot

Régi és új árulók

Így épül a kevert társadalom, így hízik a baloldal és a liberálisok eljövendő szavazóbázisa. Persze, amint a muszlim migránsok elérik a megfelelő létszámot, azonnal saját pártot alapítanak.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.