2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: kurultáj

17 cikk 1/2 oldal

Kultúránk visszavétele

Nem valószínű, hogy éppen az a köszöntő ne váltaná ki a jól fizetett liberális kioktatók dühödt haragját, amit Kövér László házelnök a Kurultajon tartott.

Kurultaj az összefogásunk ünnepe

A Kurultaj a népi diplomácia fontos eszköze lehet – mondta pénteken a rendezvény Parlamentben tartott, ünnepélyes megnyitóján Lezsák Sándor.

Pénteken kezdődik a Kurultaj hagyományőrző seregszemle Bugacon

Pénteken kezdődik Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés Bugacon, ahova világhírű hadi hagyományőrzők, zenészek, sportolók és tudósok érkeznek 12 országból 26 nemzet képviseletében.

Hagyományőrző versenyek, programok, kiállítások az idei Kurultajon

Hagyományőrző és lovasversenyekkel, kiállításokkal, tudományos előadásokkal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja idén Bugacon a Kurultaj, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválja a látogatókat augusztus 10. és 12. között.

Megerősítjük a magyar identitást

A Kurultájon az is nagyon fontos, hogy az őseinkről és a múltunkról közvetített kép a valóságon alapuljon – mondta Bíró András Zsolt a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa.

A magyarság összetartozik

A Kárpát-medence második legnagyobb hagyományőrző ünnepén az Árpádokról emlékeztek meg, és az 1110 éves pozsonyi csatáról is, amelyet egy jelenetben adtak elő a Vermes törzs lovasai.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.