2023. június 8., csütörtök, Medárd napja

Címke: Kuril-szigetek

14 cikk 1/2 oldal

Ki, ha mi nem?

Reménykedhet a világ, hogy hét évtizeddel a második világháború után talán most már a két utolsó szemben álló fél is békét köt.

Külön tárgyalt Abe, Hszi és Putyin

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre Moszkva feltételek nélkül kész – közölte Vlagyimir Putyin.

Orosz szenátor: Moszkva haditengerészeti bázist épít ki a Kuril-szigeteken

Megszületett az elvi döntés arról, hogy Oroszország univerzális haditengerészeti bázist építsen ki a Kuril-vonulathoz tartozó Matua szigeten – jelentette ki Franc Klincevics, az orosz parlamenti felsőház védelmi és biztonsági bizottságának első alelnöke csütörtökön Moszkvában.

Japán tiltakozik az orosz rakéták miatt

Tokió pénteken tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Oroszország rakétákat telepített a Kuril-szigetcsoport négy legdélebbi tagjára.

Orosz rakétákat telepítettek a Kuril-szigetekre

Egy orosz katonai lap szerint Oroszország hadihajó elhárító rakétákat telepített a Kuril-szigetcsoport négy legdélebbi tagjára, amelyre Japán is igényt tart.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.