2020. május 27., szerda, Hella napja

Címke: kurdisztán

50 cikk 1/5 oldal

Hallathat még magáról az ISIS

Hétfőn vélhetően a dzsihadista terrorszervezet fegyveresei hatoltak be az iraki kurd régió székhelyének kormányzói hivatalába, a támadásban ketten meghaltak.

Fegyveresek megtámadták az erbíli kormányzói hivatalt

Fegyveres támadók hatoltak be hétfőn az iraki Kurdisztán kormányzói hivatalába a terület székvárosában, Erbílben – közölte a kurd autonóm terület helyettes kormányzója. A kurd biztonsági erők csaknem négyórás tűzpárbajt követően az összes támadóval végeztek.

Kivonult két ellenzéki csoportosulás az észak-iraki kurdisztáni kormányból

Kivonult az észak-iraki félautonóm Kurdisztán kormányából a befolyásos Gorran ellenzéki mozgalom és a Kurdisztáni Iszlám Csoport (Komal) az utóbbi két napon halálos áldozatokkal és tucatnyi sebesülttel járó erőszakos kormányellenes tüntetések nyomán – jelentette szerdán a Reuters hírügynökség.

Alkotmányellenes a kurd függetlenségi népszavazást

Alkotmányellenesnek minősítette a szeptemberi kurd függetlenségi népszavazást hétfőn az iraki legfelsőbb bíróság – közölte a bíróság egyik illetékese a Reuters hírügynökséggel.

Iraki legfelsőbb bíróság: a kurd területek nem szakadhatnak el az országtól

Az iraki legfelsőbb bíróság úgy ítélkezett hétfőn, hogy az országtól nem szakadhat el egyik régiója vagy tartománya sem, amivel arra reagált, hogy a kurd regionális vezetés Bagdad tiltakozása ellenére népszavazást írt ki az autonóm Kurdisztán elszakadásáról, és a szavazatukat leadók túlnyomó többsége megszavazta ezt szeptember végén.
50 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.