2023. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: Kun Béla

10 cikk 1/1 oldal

Tisza áldozata

Nem is igen tudja a mai magyar közvélemény, milyen régi adósságot törlesztett a parlament és a kormány gróf Tisza István egykori miniszterelnökkel, házelnökkel szemben.

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség

Többen is tiltakozást fogalmaztak meg az 1919-es Tanácsköztársaságot propagáló tárlat és a hozzá kapcsolódó könyv megjelenése és állami finanszírozása miatt. Az alábbiakban az egyik értelmiségi csoport kiáltványát közöljük.

Lakájok

A Demokratikus Koalíció kifejezetten örülne, ha közvetlenül Brüsszel osztaná el a Magyarországnak járó uniós forrásokat, és a folyamatból egyszerűen kihagyná a nemzeti kormányt.

Kun nem Erdélyért küzdött

A trianoni békediktátum külső okairól a magyar társadalom ma már többé-kevésbé beszél, de a belső okok máig tabutémának számítanak.

Kun-kór

A kórt becipelő Kun Béláék megjelenése csak egyfajta bemutatkozása volt a később kitört Rákosi-, majd Kádár-féle még súlyosabb járványnak.

A felfordulás volt a cél

Aljasságban kiemelkedik közülük a vezér, Kun Béla. „Éppen ellentéte a forradalmár azon idealizált képének, amely az európai polgári gondolkozásban él.„

„Dicsőséges 133”

A rosszarcú, barna bőrkabátos hordát a politikusnak alkalmatlan, a degenerációval jegyben járó Károlyi Mihály köztársasági elnök szabadította az országra.

Kun Béla, a vörösdiktátor

Kun Béla és Fábián Béla liberális-konzervatív ügyvéd életútja két értékrendet mutat; az internacionalista hazaárulás és a konzervatív honmentés útjait.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.