2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: külügyminiszterek

48 cikk 1/5 oldal

Erőfitogtatás az Azovi-tengeren

A geostratégiailag kulcsfontosságú terület miatt az elmúlt hónapokban kiéleződött a feszültség Kijev és Moszkva között a hajózás, illetve a halászati jogok miatt.

Soros György lobbija segíti Judith Sargentinit

Az uniós külügyminiszterek tanácsülésén sürgette a Magyarországgal szembeni szankciók előkészítést Judith Sargentini. Szakértők szerint a találkozó jogellenes volt.

A visegrádiak kiállnak az EU bővítése mellett

Minden uniós integrációs igyekezetet támogatni kell, a nyitott ajtók politikáját kell folytatni, és nem bezárkózni – fogalmazott a lengyel külügyminiszter Budapesten.

Európa biztonságát érintő kérdésekről tárgyaltak az uniós külügyminiszterek

A hét második felében esedékes uniós csúcstalálkozót előkészítő következtetéséket fogadtak el az európai védelmet és biztonságot megerősítő uniós globális stratégiáról, valamint a terrorizmussal, a migrációval és a közel-keleti térséget érintő konfliktusokkal kapcsolatban az uniós tagországok külügyminiszterei hétfőn Luxembourgban.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.