2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: külügyminiszter

145 cikk 1/15 oldal

Brit külügyminiszter: „lényegtelen” az Európai Bíróság hétfői ítélete

Lényegtelen az Európai Bíróság friss ítélete, miszerint az Egyesült Királyságnak jogában állna egyoldalúan leállítani az európai uniós kiválás folyamatát, a londoni kormánynak ugyanis ez nem áll szándékában – jelentette ki Jeremy Hunt brit külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Mégis marad a tisztségéről korábban lemondó szlovák külügyminiszter

Mégis marad tisztségében Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter, aki a múlt héten benyújtotta lemondását, mert a pozsonyi törvényhozás elutasította az ENSZ globális migrációs egyezményét. Lajcák a szlovák külügyminisztérium honlapján közzétett nyilatkozatában jelentette be döntését pénteken.

Távozik tisztségéből a szlovák külügyminiszter

Az ENSZ globális migrációs csomagjának parlamenti elutasítása miatt  távozik tisztségéből Miroslav Lajcák, szlovák külügyminiszter – közölte csütörtökön honlapján a szlovák külügyminisztérium.

Válságot okozott az ENSZ-paktum

Kilátásba helyezte lemondását Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter abban az esetben, amennyiben hazája nem csatlakozik az ENSZ globális migrá­ciós megállapodásához.

Lemondott a görög külügyminiszter

Lemondott szerdán Níkosz Kociász görög külügyminiszter, aki élénk szóváltásba keveredett Pánosz Kamménosz görög védelmi miniszterrel a kormányülésen a Görögország és szomszédja, Macedónia közötti névvita rendezéséről kötött egyezménnyel kapcsolatosan.
145 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.