2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: Kulturális örökség

17 cikk 1/2 oldal

Megmenekülhet a Radetzky-laktanya?

A műemléket országos védettsége ellenére 2016 májusában kezdte el lebontani a külföldi hátterű tulajdonos, hogy új irodaházat építsenek az ingatlanból.

Szlovák és magyar települések összefogásával épülnek játszóterek

Hat szlovák és négy magyar Duna-menti település közös pályázatot nyert, így egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építik fel, amelyek interaktív játszótérként lesznek használhatók – mondta el Révkomárom polgármestere szerdán a projektet bemutató sajtótájékoztatón.

Ötödször rendezik meg Martonvásáron a magyar népdal napját

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Martonvásáron A magyar népdal napját. A kétnapos esemény szeptember 15-16-án lesz, a második napon a visegrádi országok közös kulturális öröksége áll a középpontban.

A japán golgota csendje

Évszázadokig üldözték őket, a második világháborúban még atombomba is pusztította templomaikat, most már végképp megtört a ,,csend”.

Épített örökségünk reneszánsza

Téesz, pártszékház, elmegyógyintézet vagy jobb esetben iskola működött a kommunizmus idején a magyar kastélyokban, amelyek nagy része lepusztult állapotban érte meg a rendszerváltást.

Nem teher, lehetőség

A budai Vár és palota megújítását célzó terv keretében a Stöckl-lépcső már elkészült, a lovarda és a főőrség épülete már szerkezetkész - nyilatkozta Latorcai Csaba.

Határokon át fejlődik a kastélyturizmus

Szlovák és magyar települések összefogásával felújítják a füleki várat, a bátonyterenyei kastély épületeit és a somoskői várhoz vezető utat.

Kulturális örökség napjai – Programok Heves megyében

Egerben palota-, könyvtár és kult-túra, Ecséden a Fájdalmas Szűzanya Ünnepe, míg Szihalmon a település épített örökségével ismerkedő séta kínál kikapcsolódást minden érdeklődőnek Heves megyében a kulturális örökség napjain.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.