2019. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: kultúra

946 cikk 1/95 oldal

Kommunikációs kultúránk süllyedő hajója

Rá kell ébrednünk, hogy alapvető sérüléssel küzdünk a hazai véleménynyilvánítás és vitastílus területén. Van, akinek mindent szabad bárhogyan mondani, és vannak olyanok, akiknek ezt nem szabad.

Ismerjünk önmagunkra!

A külföldi könyvekben sokszor rá sem ismerünk önmagunkra és történelmünkre, s ezért nem csak a tévedéseket tartalmazó művek sokszor tudatlan szerzői a felelősek.

Kultúrából meríthető mindennapi katarzis

Keressük és éljük meg a mindennapi katarzis lehetőségeit! Nyújthatja ezt az újraolvasás öröme, a színház lenyűgöző és magával ragadó légköre, a lokálpatriotizmus átélése.

Hozz ránk víg esztendőt!

A magyar kultúra napja 1989 óta január 22.: a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt Szatmárcsekén.

Városi legendák újratöltve

Míg az újjáépített varsói vár közmegegyezéssel kormányzati központtá válhatott, honnan ered a magyar baloldali értelmiség ellenszenve az iránt, hogy újra a Várból irányítsák az országot?

A kultúra éve volt 2018

Idén ledőlt a közélet egyik nagy tabuja: elkezdtünk vitatkozni olyan kulturális ügyekről, amelyekről szinte harminc évig beszédes hallgatás uralkodott a közéletben.

Végstádiumban a magyar kultúra

Mérföldkőhöz értünk. Témánk legfontosabb epizódja következik. Egy évvel korábban ezzel kellett volna kezdenünk, de akkor önök teljesen máshogy látták volna mondanivalónk lényegét.
946 cikk 1/95 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.