2021. november 30., kedd, András, Andor napja

Címke: különmegbízott

11 cikk 1/2 oldal

Szomália kiutasította az ENSZ főtitkárának helyi különmegbízottját

Szomália kiutasította az ENSZ főtitkárának helyi különmegbízottját, a dél-afrikai származású Nicholas Haysomot, akit a kormány a belügyekbe való beavatkozással vádol. A kelet-afrikai ország külügyminisztériuma által kedden, a késői órákban kiadott közlemény szerint Haysom megsértette Szomália szuverenitását, így nemkívánatos személlyé nyilvánítják.

Mérsékelte harci tevékenységét az arab koalíció, hogy időt adjanak az ENSZ-nek

Mérsékelte harci tevékenységét a Jemenben beavatkozó, Hodeida kikötővárost ostromló Szaúd-Arábia vezette katonai koalíció, hogy időt adjanak Martin Griffiths, az ENSZ jemeni különmegbízottjának meggyőzni a húszi lázadókat a városból történő feltétel nélküli kivonulásról – közölte vasárnap Anvar Gargas, a koalíciós tag Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere.

Orbán Viktor az EU különmegbízottját fogadta

A tárgyalás központi témája az volt, hogyan lehetséges intézményesen, a jelenleginél összehangoltabb módon fellépni az üldözött keresztények védelmében.

ENSZ különmegbízott:18 hónapon belül elnökválasztást kell tartani Szíriában

Legkésőbb másfél éven belül az ENSZ égisze alatt elnök- és parlamenti választásokat kell rendezni az öt éve polgárháború sújtotta Szíriában – mondta Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek adott, pénteken közölt interjújában.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.