2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: Külgazdaság

17 cikk 1/2 oldal

Nálunk épül a Flex Films második európai gyára

Flexibilis műanyag csomagolóanyagot gyártó üzemet épít Rétságon az indiai Flex Films. A beruházás értéke 23 milliárd forint, amihez a kormány 2,8 milliárd forintos támogatással járul hozzá.

Segélyhitelt ajánl Srí Lankának Magyarország

Segélyhitelt ajánl a Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaságnak a magyar kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A német gazdák vesztesége meghaladja az egymilliárd eurót az orosz importtilalom miatt

Az orosz embargó miatt a bajor gazdák vesztesége elérte a 200 millió eurót, országos szinten pedig a német gazdák egymilliárd eurónál is többet vesztettek, mióta Oroszország importtilalmat vezetett be a legtöbb európai ország termékeire – a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteki közleménye szerint ezt közölte a Münchenben tárgyaló Budai Gyulával a Bajor Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Erdőgazdálkodási Minisztérium agrárpolitikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős főosztályának vezetője.

Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az USA-val

Magyarország még szorosabbra akarja fűzni gazdasági kapcsolatait az Egyesült Államokkal, egyúttal még több amerikai cég szeretné növelni befektetéseit az országban – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára azt követően, hogy megbeszélést folytatott a Magyar-Amerikai Üzleti Tanács (angol rövidítéssel USHBC) delegációjával.

FM-helyettes államtitkár: Bosznia-Hercegovina fontos kereskedelmi partnerünk

Bosznia-Hercegovina fontos kereskedelmi partnerünk, Magyarország számára kiemelten fontos a nyugat-balkáni térség – hangsúlyozta a Földművelési Minisztérium (FM) helyettes államtitkára az MTI-nek a bosznia-hercegovinai mostari Nemzetközi Vásárról adott telefoninterjúban.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.