2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: kritika

116 cikk 1/12 oldal

Szörnyek és trepanáció

Egy művészcsalád működése mindig izgalmas – ki ne volna kíváncsi, hányféleképpen működhet a vérségileg összekötött, isteni talentum? Szerencsére bővelkedünk ilyenekben.

A foxikirály, avagy mindig van kiút

Kovács-Marnik József Foxiregénye életre szóló történet, amin sokáig lehet elmélkedni, akár Daniel Quinn Izmael című könyvén.

Országúti mészárlás

A Ryuhei Kitamura által rendezett, alacsony költségvetésű független amerikai film nem sokat vesződik az előzmények bemutatásával, szinte egyből az események közepén találjuk magunkat.

Ügyetlenkedések és mellényúlások

Előre szólok és előre is elnézést kérek, nem kritikát fognak ma itt olvasni, hanem rajongást – rajongó ajánlást. A Johnny English újra lecsap című film ürügyén.

Világ a pokol tornácán

Az ENSZ jövője szempontjából lényeges, hogy a világfejlődésben kibontakozott hatalmas változásokra miképp reagálnak a tagállamai, milyen irányba igyekeznek terelni a munkáját.

Az ezerarcú Pannónia

Hogyan került egy kötetbe a zalai helytörténet, a kortárs magyar irodalom és Marc Chagall? A Pannon Tükör kulturális folyóirat legújabb, negyedik számából mindezt megtudhatjuk.

Ők tényleg örökké szólnak

Kex, Syrius, Taurus – akiknek ezek a nevek ismerősek, rögtön érteni fogják, miről szól az Elhallgatott zenekarok nevezetű kiadvány.

Törpemesék közös olvasáshoz

Biztosan sok szülőt kerülgetett már a kétségbeesés: milyen olvasmányt adjon gyermeke kezébe, amit magától, élvezettel, kíván­csian olvas, amit képtelen letenni.

Tabuk nélkül a cigányságról

Érzékeny témához nyúltak a Napút szerkesztői, amikor az Aj, romale… című számukban azt tűzték ki célul, hogy a magyarországi cigányságot bemutassák.

Metaforák, paradoxonok

Szávai Géza esszékötete egyenetlen olvasmány. Fárasztó szellemeskedés jellemzi a kötet elejét, aztán a felénél elkezd érdekes lenni a könyv.
116 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.