2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: Krím

53 cikk 1/6 oldal

Erőfitogtatás az Azovi-tengeren

A geostratégiailag kulcsfontosságú terület miatt az elmúlt hónapokban kiéleződött a feszültség Kijev és Moszkva között a hajózás, illetve a halászati jogok miatt.

Nőtt a kercsi iskolai ámokfutás halottjainak száma

Vlagyiszlav Roszljakov, az iskola 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója 19 embert – 14 diákot és öt felnőttet – agyonlőtt, majd magával is végzett a tanintézményben. 

Angyal sugárút

A Krím félsziget fejlődése azt is jelenti, hogy beindult a turizmus. Nagyon sokan jönnek Oroszországból, de érdekes módon sok az ukrán turista is.

Evakuálják a gyermeket a környezeti katasztrófa sújtotta krími településről

Buszokkal szállítják el az iskolás korú gyermekeket a helyi hatóságok az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félsziget északi részén fekvő Armjanszk településről a helyi vegyi üzem okozta környezetszennyezés miatt – számolt be csütörtökön a Krim.Realii helyi hírportál.

Kijev árgus szemekkel figyeli Helsinkit

Az amerikai elnök több olyan kijelentést is tett az elmúlt hetekben, amelyek aggasztják az Egyesült Államok védelmére vágyó Ukrajnát.

Nem engedtek be Ukajnába egy, az orosz médiának dolgozó brit tévés műsorvezetőt

Nem engedték be kedden Ukrajnába John Warrent, az egyik orosz televízió brit állampolgárságú műsorvezetőjét, mert korábban az ukrán jogszabályokat megsértve utazott be az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigetre, és emiatt beutazási tilalom alatt áll – hozta nyilvánosságra Oleh Szlobogyan az ukrán állami határőrszolgálat sajtótitkára a Facebookon.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.