2023. május 28., vasárnap, Emil, Csanád napja

Címke: közteherviselés

6 cikk 1/1 oldal

Nyolc éve ért véget a megszorítások korszaka

A megszorítás már szavak szintjén sincs jelen a közbeszédben – mondta lapunknak Boros Imre. A közgazdász szerint ez annak köszönhető, hogy 2010 után irányt váltott a gazdaságpolitika.

Bevándorlási különadót vezetnek be

A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.

Mazars: többféle előnyt is jelent a cégeknek a gyorsított járulékcsökkentés

A gyorsított járulékcsökkentés több szempontból is előnyt jelent a foglalkoztatóknak; a bérjárulékok szintje befolyásolja a versenyképességet, másrészt a szociális hozzájárulási adó csökkentésével együtt a százalékos egészségügyi hozzájárulás, továbbá a kifizetők által fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) is azonos módon mérséklődik majd – hívta fel a figyelmet a Mazars adótanácsadó.

Kiszámíthatóság és gyarapodás

Siker van a Kárpát-medencében. Külföldről is egyre gyakrabban érkeznek a magyar gazdaságpolitikát elismerő vélemények.

A profit megnyirbálása Matolcsy György fő bűne

Nemzetgazdasági miniszterként csökkentette a nemzetközi vállalatok és bankok profitját, 2013-tól pedig, jegybankelnökként, 82 százalékos aránnyal mérsékelte az alapkamatot.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.