2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: köztársaság

8 cikk 1/1 oldal

Velencei ólomkamrák mélyén

Aki „antifasiszta” előítéletek nélkül olvasott a spanyol polgárháború Katalóniában különösen gyakori vérengzéseiről, gyanakodva tekint a katalán függetlenség mai vezetőire.

Sorsdöntő napok Spanyolországban

A katalán kormány az összes szavazat összeszámlálását követő 48 órán belül lépni fog, így az önálló köztársaság legkésőbb hétfőn megszülethet.

Barbados menesztené II. Erzsébetet

A karibi turistaparadicsom időzítése nem véletlen, épp ötven éve, hogy 1966. november 30-án a sziget független állam lett a Brit Nemzetközösségen belül.

Leszakított múlt

Hetven évvel ezelőtt, 1946. január 1-jén kiáltották Magyarországon a köztársaságot első elnökévé Tildy Zoltán kisgazda miniszterelnököt választották.

Franciaország visszatér Indiába

Ostromlott városra emlékeztetett tegnap Újdelhi, fegyveresek és fegyverek voltak a Királyok útján végig, megünnepelni a köztársaság kikiáltásának évfordulóját.

Történelmi kínai–tajvani találkozó

Szingapúrban ül egy asztalhoz a kommunista és a köztársasági Kína vezetője, Hszi Csin-ping (Xi Jinping) és Ma Jing-csou (Ma Yingjeou).
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.