2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: Központi Statisztikai Hivatal

197 cikk 1/20 oldal

KSH: az ipari termelői árak 5,5 százalékkal nőttek 2018-ban

Az ipari termelői árak tavaly decemberben 4,7 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, a múlt év egészét tekintve 5,5 százalékkal nőttek, az előző évi 3,9 százalékos emelkedést követően – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A termelői árak decemberi emelkedésének üteme tavaly április óta a legalacsonyabb volt.

Enyhén mérséklődött a természetes fogyás

Kismértékben csökkent a természetes fogyás tavaly az év első tizenegy hónapjában, mert a születések száma kevésbé csökkent, mint a halálozásoké az előző év azonos időszakához képest.

Egyhavi bérrel több a dolgozóknak

Jelentősen, 11,5 százalékkal nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset tavaly január és november között 2017 azonos időszakához képest.

Kiegyenlítődnek a bérkülönbségek

Országszerte tíz százalék fölött nőttek a keresetek tavaly az első három negyedévben 2017 azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal megyékre vonatkozó átlagkereseti adataiból.

KSH: négy százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben

Tavaly novemberben 4,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,5 százalékkal emelkedett – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: tovább lassult az ipari termelői árak emelkedése tavaly novemberben

Tavaly novemberben az ipari termelői árak összességében 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az emelkedés üteme a júliusi 8,4 százalékról negyedik hónapja folyamatosan csökkent – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
197 cikk 1/20 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.