2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: közpénzek

12 cikk 1/2 oldal

Tovább titkolózik a Momentum

A kampánypénzek felhasználását törvényi előírás alapján ellenőrző Állami Számvevőszék a Momentum költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezte.

Közös érdek a magas szintű ellátás

Nem pénzkérdés a szabályos működés az egészségügyi intézményeknél – jelentette ki az Állami Számvevőszék tegnap a Magyar Kórházszövetség állásfoglalására reagálva.

ÁSZ: a hatékonyságra vonatkozó előírásokat a közintézményeknek be kell tartaniuk

A teljesítménykritériumok hiánya a közpénzek és a közvagyon pazarló, rendeltetésellenes felhasználásához vezethet, a közpénzek hatékony felhasználására vonatkozó előírásokat a közintézményeknek be kell tartaniuk – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a legfőbb ellenőrző szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Közpénzügyeink felügyelete

Természetesen valós ellenvetésnek lenne helye. Azt kellene csak bizonyítani, hogy a mérges ember szolgáltatása és az érte fizetett díj igenis a piacon szokásos volt.

Pártalapítási dömping az országban

Míg 2014-ben 147 volt, jelenleg 193 bejegyzett párt van, amely indulhatna a választáson. Ez a szám még emelkedhet, hiszen országszerte 351 párt bejegyzés alatt áll.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.