2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: közokirat-hamisítás

18 cikk 1/2 oldal

Közokirat-hamisítással gyanúsítottak meg egy bírót

Közokirat-hamisítással gyanúsítottak meg egy bírót, aki más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedélyt használt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön. Az eset május 15-én Budapest belvárosában történt.

Vádat emeltek egy álnevet használó algériai migráns ellen

Közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy algériai férfi ellen, aki hamis tartózkodási engedéllyel igazolta magát, és korábban több eljárásban is álnevet használt – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Vádat emeltek tömeges közokirat-hamisítás miatt húsz ember ellen

Közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek húsz ember ellen, akik több mint hatszáz járműről nyújtottak be hamis műszaki adatlapot a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi és a pétervásárai okmányirodán. Az oroszlányi okmányiroda dolgozói észlelték a szabálytalanságot és értesítették a rendőrséget – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Kihallgatták Orosz Mihályt

Gyanúsítottként hallgatta ki közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt Orosz Mihály Zoltán Érpatak jobbikos ügyvivő polgármesterét és a helyi körzeti orvost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vagyonvédelmi alosztálya – írta hétfőn a PestiSrácok.hu.

Újabb vádemelés a nyíregyházi cégtemető ügyében

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az ügyészség azt a – hasonló bűncselekmény miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő – nyíregyházi ügyvédet és társait, akik a gyanú szerint a korábbiak mellett további 19 cég „eltüntetésében” vettek részt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

Vádat emeltek két, rokonát kisemmiző ember és egy közjegyző ellen

Hat rendbeli közokirat-hamisítás miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy mosonmagyaróvári közjegyző ellen, két embert emellett különösen nagy kárt okozó csalással vádolnak – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész szerdán az MTI-t.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.