2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: közművek

17 cikk 1/2 oldal

Energiahivatal: kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztóvédelemre

Az energetikai, illetve a közműszektor ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordít a fogyasztóvédelemre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – mondta Dorkota Lajos, a hivatal elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.

Javul a lakosság közműszámla-fizetési fegyelme

Négy év alatt 7,5-ról 7,1 százalékra csökkent a 60 napnál hosszabb ideig rendezetlen közműszámlák díjösszegének aránya, vagyis fokozatosan javul a lakosság díjfizetési fegyelme - derül ki a Díjnet MTI-nek pénteken küldött elemzéséből.

Kormánybiztos: a lakosság igénye elsődleges

A rezsicsökkentésről, valamint a nemzeti közműszolgáltató létrehozásáról is ennek megfelelően döntött a kormány – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea.

A kormány fellép a fogyasztói kedvezményeket elszabotáló közműszolgáltatókkal szemben

A kormány minden közműszolgáltató cégtől elvárja, hogy betartsa a törvényeket és biztosítsa a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára a díjmentes közműcsatlakozás lehetőségét, „ennek bármilyen elszabotálása esetén határozottan fel fogunk lépni” – mondta el az MTI-nek Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Gázbekötéssel spórolt legtöbbet a lakosság

Két hónap alatt összesen kétmilliárd forintot takaríthattak meg a családok, valamint a kis- és középvállalkozások a július 1-jétől díjmentessé váló gáz-, villany-, ivóvíz- és csatornabekötésekkel – hangsúlyozta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyorsabb lehet a közműcsatlakozás

Belterületi és külterületi ingatlanoknál, építkezéseknél és átalakításoknál egyaránt igénybe vehető a díjmentessé váló közműcsatlakozás a Miniszterelnökség tájékoztatója szerint. A dokumentum tételesen felsorolja, hogy mi került az ingyenes körbe július elsejétől, és mi nem.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.