2020. május 25., hétfő, Orbán napja

Címke: közép-kelet-európa

18 cikk 1/2 oldal

Romló céges fizetőképesség

Összesen 71 magyar nagyvállalat szerepel a Coface hitelbiztosítónak a régió ötszáz legnagyobb cégét felsoroló, évente megjelenő listáján.

A régióban közepesen drága egy budapesti lakás

Prágában másfélszer többet kell fizetni a lakásokért, Ljubljanában a külvárosi részek kerülnek annyiba, mint itt a belváros, de Pozsony és Varsó is drágább.

Félmilliárd euró a közép-kelet-európai kkv-knak nyújtott finanszírozási keret

Az Európai Befektetési Alap (EIF) és az UniCredit bakcsoport megállapodást írt alá az InnovFin elnevezésű, kkv-k támogatására létrehozott uniós garanciakeret bővítéséről, amely félmilliárd euró értékű finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint kisméretű, közepes tőkeerejű vállalkozásoknak nyolc közép-kelet-európai országban, köztük Magyarországon - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Zárszó a Piketty-vitához

Nagy vihart kavart a közelmúltban a francia baloldali sztárközgazdász, Thomas Piketty, aki azt írta le, hogy a térségünkből kivitt tőkehasznot nem lehet pótolni az uniós transzferekkel.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.