2020. május 25., hétfő, Orbán napja

Címke: közeledés

12 cikk 1/2 oldal

Bulgária egyre nyíltabban közeledik Moszkvához

Az utóbbi hetekben kiéleződött a legnagyobb bolgár kormánypárt vitája, amelynek középpontjában az áll, hogy Bulgária helye inkább nyugaton vagy keleten van-e.

Megkezdődtek a miniszteri tárgyalások Szöul és Phenjan között

Megkezdődtek csütörtökön a miniszteri szintű tárgyalások Észak- és Dél-Korea közötti április végi csúcstalálkozó előkészítéséről, és közben a tokiói sajtó arról adott hírt, hogy Japán és Észak-Korea között is sor kerülhet csúcstalálkozóra, talán már júniusban.

A Vatikán és az örmény egyház közeledését sürgette a pápa

A Vatikán és a helyi egyház közeledését sürgette Ferenc pápa örményországi látogatásának harmadik, záró napján, vasárnap. A tervek szerint a katolikus egyházfő és II. Karekin pátriárka a pápai látogatás végén aláírt volna egy nyilatkozatot a két egyház javuló viszonyáról, de ezt az utolsó pillanatban elvetették.

A kubai vezetés több területen tervez együttműködést az Egyesült Államokkal

A rendfenntartás, az egészségügy és a mezőgazdaság terén is együttműködést tervez Kuba az Egyesült Államokkal, az ezekről szóló megállapodásokat pár hónapon belül aláírhatják – közölte helyi idő szerint hétfőn Josefina Vidal, a két ország kooperációját előmozdítani hivatott vegyes bizottság kubai küldöttségének vezetője.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.