2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: Kőszeg

15 cikk 1/2 oldal

Háromszáz éve megnyílt kávézóra emlékeznek Kőszegen

Háromszáz éve nyílt meg Kőszeg első kávézója, erre emlékeznek egy kiállítással a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozat keretében – tájékoztatta az MTI-t a történelmi kisváros turisztikai menedzsere.

Megkezdődnek a Szőlő Jövésnek Könyve rendezvénysorozat eseményei Kőszegen

Borverseny, szőlő- és klímakonferencia, iparművészeti kiállítás, természetismereti vetélkedő, városi bortúra és fúvószenei koncert vezeti fel idén Kőszegen a történelmi kisváros hagyományos ünnepét, a Szőlő Jövés Könyvének rendezvénysorozatát - közölte az MTI-vel kedden a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója.

Fenntartható gazdálkodás az Őrségben

Szinte érintetlen állapotban maradtak fenn az Őrségi Nemzeti Park erdőségei egyes helyeken, nagyrészt a hosszú időre visszatekintő, kíméletes erdőgazdálkodási módszereknek köszönhetően.

Októberre megújul a Művészetek Háza Kőszegen

Október végéig 133 millió forintos kormányzati támogatással a – kreatív város, fenntartható vidék – KRAFT program keretében felújítják a Művészetek Háza épületét Kőszegen – közölte az MTI vel a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) kommunikációs vezetője.

Négy saját bemutatóval készül a Kőszegi Várszínház

Négy saját várszínházi bemutatót és számos programot – köztük kiállításokat, koncerteket és táncos előadásokat – kínál közönségének június 1. és július 31. között az idén 35 éves Kőszegi Várszínház – közölte az MTI-vel a teátrum igazgatója.

Kodály Zoltán emléke előtt tiszteleg a kórusfesztivál Kőszegen

Kodály Zoltán 1937. május 30-án Kőszeg díszvendégeként vezényelte a Jurisics vár udvarán Berzsenyi Dániel Magyarokhoz című versére komponált kórusművét, ennek emlékére rendeznek kórusfesztivált az zenetörténeti esemény nyolcvanadik évfordulóján május 26-28 között a vasi kisvárosban – jelentette be a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján a főszervező.

V. Németh Zsolt: hat újabb natúrpark létrehozását kezdeményezték

Magyarországon kilenc natúrpark működik és hat további létrehozására vannak helyi kezdeményezések, például a Vasi Hegyháton és a Szigetközben – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár az Írottkő Naturpark megalapításának 20 éves jubileuma alkalmából tartott sajtótájékoztatón pénteken, Kőszegen.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.