2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Kortárs

14 cikk 1/2 oldal

Elefántméretű, emlősszerű állat lehetett az első dinoszauruszok kortársa

Egy elefántméretű, emlősszerű növényevő állattal éltek együtt a mai Európa területén az első dinoszauruszok nagyjából 205-210 millió évvel ezelőtt a triász időszakban – számoltak be a kutatók a Science című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban, amelynek eredményeit Lengyelországban feltárt fosszíliákra alapozták.

Ma kezdődik a szabadkai Desiré fesztivál

Ma kezdődik Szabadkán a Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál, amelyen tizenhat előadást és egy koncertet, kilenc ország produkcióját láthatja a közönség december 1-ig.

Könyv jelent meg a kortárs képzőművészetről

Vajon miért a – sokszor nehezen befogadható – kortárs festmények vezetik a nemzetközi eladási listákat? – teszi fel a kérdést Martos Gábor művészeti szakíró Ilyet én is tudok – Sokmilliós művek kalapács alatt című kötete, amelyet pénteken mutattak be az Art Market Budapest kortárs művészeti vásáron.

Köztéri látnivalókkal indult a CAFe Budapest

Pénteken Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára ünnepi beszédével hivatalosan is megnyílt az idei CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

Kortárs a Kortársról

Mivel minden eseménynek, ügynek, dolognak van előzménye, a mostanság kirobbant és mind fennebbi hullámokat verő úgynevezett kultúrkampfnak is van előtörténete.

A baloldal végtelen gőgje

Bezzeg 2006-ban nem voltak sajtóhisztik az aránytalanságért, Magyarország volt a legdemokratikusabb ország, az őszödi beszéd a politikai őszinteség csodás iskolapéldája.

Nyelvbe zárt történelem

Czakó Gábor a kiskorúak bűnhődéséről, a hetvenes évek irodalmi életéről és Aczél kifakadásáról. Folyamatosan figyeli a magyar nyelv titkait.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.