2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: korszakváltás

11 cikk 1/2 oldal

Digitális korszakváltás informatikai fejlesztéssel

Összesen 26 milliárd forintot fordítanak most és a következő tanévben európai uniós és költségvetési forrásokból arra, hogy széles sávú internet legyen az iskolákban.

Egy új korszak domináns kultúrája

Magyarországon korszakváltás megy végbe, és az itt és most háttérbe szoruló ellenzéki, balliberális csoportok ezt borzasztóan nehezen és kínlódva élik is meg.

Korszakváltás

A nyugati civilizáció korszakait különböző szempontok mentén lehet tagolni, az egyik ilyen felosztás szerint nagyjából ötszáz évente meghatározó változás következik be.

Amerikától Kína felé fordul a világ

A keleti világ óriása megállíthatatlanul dübörög előre, felemelkedésével pedig már egyre nyíltabban ígéri egy új világgazdasági korszak eljövetelét.

Korszakváltás

Bár az ellenzék előszeretettel riogat azzal, hogy a kormány tevékenysége elüldözi az állampolgárokat, ez egyszerűen nem igaz. Más országokban sokkal inkább jellemző a kivándorlás.

Korszakváltás, jövőlatolgatás

A gazdaság privát hatalmai szabad utat követelnek a nagy vagyonok megszerzéséhez. Semmilyen törvényhozás nem állhat az útjukban.

Szakértők: kérdéses, valóban korszakváltást hoz-e Trump elnöksége

A jövő dönti el, valóban hoz-e korszakváltást Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépése, mert bár az új elnök szándéka ez, nem zárható ki a folyamatosság sem a régi és az új adminisztráció között – állapították meg szakértők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi és európai tanulmányok karának Amerika Tanulmányok Kutató Központja által szervezett hétfői kerekasztal-beszélgetésen Budapesten.

Korszakváltás előtt a gazdaság

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának tagja egyebek között beszélt a gazdaság hosszú távú kilátásairól és a visegrádi országok együttműködéséről is.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.