2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: korrupcióellenes

9 cikk 1/1 oldal

Bukott a román korrupcióellenes főügyész

A továbbiakban az igazságügyi miniszternek kell nevesítenie valakit a DNA élére, a román Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács véleményezése után pedig az elnöknek kell kineveznie.

Felmentette a korrupcióellenes főügyészt a román elnök

Az alkotmánybíróság határozatának eleget téve Klaus Johannis román államfő felmentette tisztségéből hétfőn Laura Codruta Kövesit, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjét –jelentette be az elnöki hivatal szóvivője.

Elégedettek a baloldali pártok

Gyurcsány Ferencék szerint a DK megkerülhetetlenné vált, az MSZP pedig fővárosi erősödését hangoztatja. Az Együtt és az LMP egyaránt a korrupció elleni küzdelmét emeli ki.

A korrupcióellenes hatóság fellebbez a maláj miniszterelnök ügyében

Fellebbezést nyújt be a malajziai korrupcióellenes hatóság az ügyészség döntése ellen, melyben a vádhatóság nem talált kivetnivalót abban, hogy Najib Razak miniszterelnök 681 millió dollárt kapott adományként a szaúdi királyi családtól – közölte a hivatal szerdán.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.