2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: kórokozó

6 cikk 1/1 oldal

Kakukktojás

Az X-betegségként emlegetett kór, amelyet egy ma még ismeretlen kórokozó válthat ki, és amely akár a spanyolnáthához hasonló pusztítást végezhet az emberek között.

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Végleg leáldozott a zikavírusnak

Az említett vírus 2015-ben terjedt el Brazília északkeleti partvidékén, és tavaly jelentős médiahisztériát okozott világszerte. Ma már viszont keveseket érdekel.

Infektológus: nincs ok a pánikra

Szlávik János infektológus szerint nincs ok a pánikra, amiért Szlovéniában regisztráltak egy zikavírusos megbetegedést, a terhes nők viszont ne kockáztassanak azzal, hogy egy a vírus által érintett területre utaznak.

Megfeleltek az előírásoknak a vizsgált frissen facsart narancslevek

Tíz vendéglátóhelyen vizsgálta a frissen facsart narancslevek előállítását és minőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a termékek megfeleltek az élelmiszerbiztonsági előírásoknak – közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.