2023. október 2., hétfő, Petra napja

Címke: kormányválság

38 cikk 1/4 oldal

Összeomlás szélén Netanjahu kormánya

Kulcsfontosságú tárgyalásokkal kell szembenéznie az izraeli miniszterelnöknek, hogy megakadályozza kormányának összeomlását, miközben a közvélemény haragjával is meg kell küzdenie.

Bizalom híján is folytatás

Tegnap összeült a politikai válság sújtotta brit kormánykabinet, és úgy tűnik, egyelőre sikerült elkerülni a miniszterelnök és a szűk konzervatív kormánytöbbség bukását.

Kormányválságot okozott a brexit

Először David Davis, a brexittárgyalásokért felelős miniszter közölte, hogy távozik Theresa May kormányából, majd Boris Johnson külügyminiszter nyújtotta be lemondását.

Politikai válság Rómában

Carlo Cottarellit, a Nemzetközi Valutaalap közgazdászát bízta meg szakértői kormány felállításával az olasz államfő, egy nappal azután, hogy az euroszkeptikus pártok kormányalakítását meghiúsította.

Szakértő: úgy tűnik, enged a hatalom Örményországban

Úgy tűnik, enged a hatalom Örményországban, és békés úton rendezik a jelenlegi kormányválságot - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Lemond az ír miniszterelnök-helyettes

Távozik tisztségéből Frances Fitzgerald, aki ellen a második legnagyobb írországi parlamenti párt, a Fianna Fáil bizalmatlansági indítványt nyújtott be.

Lemondott az izlandi miniszerelnök

Az izlandi elnök szombaton elfogadta a miniszterelnök lemondását, aki szerint az újabb előrehozott választások legvalószínűbb időpontja november 4-e.

Várhatóan kiegészítik a szlovák koalíciós szerződést

A szlovák kormánykoalíciót alkotó három párt elnöke megegyezett a koalíciós szerződést kiegészítő módosítás előkészítésének ütemtervéről – tudatta az MTI-vel kedden a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya, amelynek közleménye szerint a koalíciós tanács estére tervezett ülését nem tartják meg.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.