2022. december 8., csütörtök, Mária napja

Címke: Korea

42 cikk 1/5 oldal

Botrányt kavart a felkapott koreai fiúbanda

Zsidó emberi jogi szervezetek is elítélték a BTS nevű popzenekart, amiért korábban náci stílusú sapkát viseltek valamint többek között félreérthető zászlókat lengettek.

Közös koreai csapat indul a férfi kézilabda-vb-n

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szerdai bejelentése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően egyesített koreai válogatott vesz részt a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Elszakadás

Mostanság pikáns politikai téma, vajon miként alakul a kettészakadt Korea kapcsolata. Csoma Mózes egy hiánypótló tanulmányban hasonlítja össze a két állam politikai eredményeit.

Veni, vidi, vétó, és így tovább?

Brüsszel, szemben Kohl kancellár korábbi politikájával, kiélezte az ellentéteket az EU nyugati és keleti tagállamai között.

Történelmi találkozó a határvonalon

A Panmindzsoni Nyilatkozatnak elnevezett dokumentumban ugyanakkor a felek nyomatékosították: „nem lesz többé háború a Koreai-félszigeten, és beköszöntött a béke új korszaka”.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.