2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: kordás lászló

20 cikk 1/2 oldal

Kenyér és cirkusz

A munkáért és kenyérért nem kell kiabálni, mert azt biztosítja az ország teljesítménye. A szóban forgó szakszervezetek meg gondoskodnak a cirkuszról.

Megállapodáshullám indulhat a versenyszférában

A Tesco után a Spar üzletlánc is beleáll abba a megállapodásba, amely arról szól, hogy immár a kereskedelem két legnagyobb szereplője nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet.

Sztrájk helyett helyi demonstrációk

Átadták a baloldal szakszervezetei a kormánynak azt a négy pontot, amely szerint a a munka törvénykönyvéről, a bérekről, a sztrájktörvényről és a nyugdíjrendszer átalakításáról egyeztetnének.

Bebiztosíthatja dolgozóit a Tesco

A Tesco lehet az első vállalat, amely vállalja több mint 16 ezer munkavállalója felé, hogy az elkövetkező két évben nem alkalmazza a túlóratörvény által megengedett 400 órás munkaidőkeretet.

A Varju-kunszt

A higanymozgású Varju saját állítása szerint hajdan bányászként dolgozott – illetve, izé… Az elvtársi időkben a Mecseki Ércbányászat osztályvezetője volt.

Hiteltelen baloldali érdekvédelem

A kafetéria-rendszer átalakítása ürügyén közös tiltakozó akciókat tervez a megszorításokba belebukó MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

Kőbe vésték a keresetek emelését

A szakszervezetek hosszabb távon a 2019-es bértárgyalások megkezdését, a bérmegállapodás áttekintését tartják a legfontosabb feladatoknak.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.