2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: könyvrecenzió

148 cikk 1/15 oldal

Találkozás, elképesztő bonyodalmakkal

José Saramago portugál regényíró húsz éve kapott irodalmi Nobel-díjat, az Európa Könyvkiadó most újra megjelentette Az embermás című kötetet.

Az élet mocska odalenn

A regényben megjelenik a ­McCarthy stílusát jelző összes fordulat, közülük is talán a legjellemzőbb, miszerint a mesélés közben olyan hirtelen ránt le az irodalom mélyére, hogy kapkodni kell levegő után.

Apa és fiú kézen fogva a költészetben

Turbók Attila összegyűjtötte fiatalon elhunyt édesapja, Turbók Gyula (1919–1946) verseit. Költő a fiú is, nem véletlenül. A közös kötet negyede a fiú apaversei.

Egy zsémbes macskakirály vágyai

Bár Erwin Moser esetében – sajnos – lezárult életműről beszélünk, a Manó Könyvek Kiadó átgondolt adagolásának köszönhetően még mindig meg tud lepni egy-egy újabb-régi kötet.

Szellemi konfrontációra késztető írások

A felmerülő kérdéseken elgondolkodva, kívánjuk, hogy a fiatalos lendületét megőrző Dávid Gyula a jövőben is minél gyakrabban késztessen bennünket szellemi konfrontációra.
148 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.