2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: könyvkritika

12 cikk 1/2 oldal

Zárt ajtók mögötti traumák pengeéles versekben

Nemrég jelent meg az újvidéki Fórum Kiadónál a fiatal vajdasági szerző, Bíró Tímea első verseskötete. A kiadó minden évben kiír egy 35 év alatti szerzőknek szóló pályázatot, amelyen 2015-ben A pusztítás reggeleit díjazták, így jelenhetett meg a mű az idei könyvhétre.

A magára talált generáció hangja

Az Erdélyi Híradó Kiadó és a FISZ évek óta tartó együttműködésének köszönhetően számos kiváló erdélyi szerző könyvei jutnak el az anyaországi olvasóhoz is.

Felcsavart szöveg a Himaláján

Igen nagy bátorságra vall, ha valaki – jelen esetben valakik: Lackfi János és Vörös István – arra adja a fejét, hogy a meggyökerezett slágereket átírja.

Eltérő visszatérők

A szerző körülbelül a könyv feléig úgy olvasta a regényt, hogy folyamatosan összevetette magában a mozikban nagy sikerrel futó, Oscar-várományos filmmel.

Legendás Füred, füredi legendák

Kultikussága vitathatatlan, és talán kevés balatoni település büszkélkedhet annyi legendával, mint Balatonfüred.

A befelé növesztett idő

Az elmúlt év egyik irodalmi meglepetése az első könyvként kiemelt figyelmet kapott Tejszobor.

Kontinenseken átívelő krimi

A könyv nagy erénye, hogy nem követi teljes mértékben a műfaj jól bevett sémáit, így sokkal izgalmasabb, rétegezettebb lesz a történet.

Humorba ojtott oltás

Maros András könyveit mindig súlyosan pozitív előítéletekkel olvasom. Úgy készülök hozzájuk, mint egy-egy Waczak Szálló-epizódhoz, olyan kellemetes érzésekkel, bizsergő borzongással.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.