2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: könyv

230 cikk 1/23 oldal

Jobb, mint az eredeti

Dallos Szilvia könyvében ezúttal a hazai szál történetét követjük nyomon, amely 1935-től, az első magyar szinkronizált film létrejöttétől számíthatja kezdetét.

Szeretetlenül

Szentesi Éva úgy ír, hogy nem igazán gondolkodik a dolgok becsomagolásán: nyelvezete realista, már-már bántóan nyers, de mindez a regény javára válik.

A vörös gróf érdemei

A száz évvel ezelőtti folyamatok tiszta és hiteles elemzését adja a könyv, amely a Salamon Konrád történész által „nemzeti önpusztításnak” nevezett korszak talán első objektív krónikája.

Kalandos kortárs felnövéstörténet

A Vak majom jól felépített, lendületes, rendkívül szórakoztató olvasmány, egyszerre kalandregény és egy rendkívül problémás hátterű fiatal milliárdos felnőtté válásának története.

Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

Árnyak és fények a pusztán

Mindenki számára ajánlott az a két vaskos kötet, amely a ma 150 éve született Tornyai János jobban bemutatja, mint amennyire képei, rajzai alapján megismerhető.

A siker képletei

Barabási Albert-László hálózatkutató fizikus az egyik legsikeresebb magyar ember, akinek jó esélye van arra, hogy néhány éven belül Nobel-díjas legyen.
230 cikk 1/23 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.