2022. október 4., kedd, Ferenc napja

Címke: konvergenciaprogram

9 cikk 1/1 oldal

Átalakulóban a munkaerőpiac

A kormány a még inaktívak munkába állítása mellett a minőségi munkaerő iránti kereslet kielégítésére, a területi különbségek csökkentésére és a bérfelzárkóztatásra összpontosít.

Gyurcsány pofátlansága határtalan

A szerző ennek a cikknek a bővített változatát a Gyurcsány-interjút követő első munkanapon elküldte közlésre a Magyar Nemzetnek. Azóta még válaszra sem méltatták.

NGM: az idén 0,4 százalék alatt lesz az infláció

A kormány konvergenciaprogramja az egész évre 0,4 százalékos átlagos inflációt várt, a most publikált adatok alapján valamivel ez alatt lesz – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

A költségvetés újdonságai

Változás a korábbi évek tervezési gyakorlatához képest, hogy a javaslatban külön is bemutatták a működési és a felhalmozási (beruházási) költségvetést.

Egyre több kismama vállal munkát

Magyarország a foglalkoztatási szint javítására irányuló Európa 2020 célkitűzéshez kapcsolódva a 20–64 év közötti népesség foglalkoztatási arányának 75 százalékra növelését tűzte ki célul 2020-ig – olvasható a kormány által az uniónak benyújtott konvergenciaprogrammal együtt közzétett reformprogramban.

A kormány benyújtotta a konvergenciaprogramot

A kabinet elküldte az Európai Bizottságnak Magyarország 2016-2020-ra vonatkozó konvergenciaprogramját – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A héten továbbítja a kormány a konvergenciaprogramot Brüsszelbe

A magyar kormány a héten továbbítja a konvergenciaprogramot, valamint a nemzeti reformprogramot az Európa Bizottságnak, a Költségvetési Tanács és a parlament jóváhagyásával – erről tájékoztatta Varga Mihály Navracsics Tibort a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai közleménye szerint.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.