2020. szeptember 26., szombat, Jusztina napja

Címke: konténer

8 cikk 1/1 oldal

Nem volt külsérelmi nyom az irídiumizotópot szállító konténeren

Nem volt külsérelmi nyom, nem sérült meg az a konténer, ami miatt szerdán este le kellett zárni a Liszt Ferenc-repülőteret – mondta Salik Ádám, az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztályának fizikusa csütörtökön az MTI-nek.

Több konténerimport, magasabb vámbevétel

Jelentősen megugrott a Budapesten végzett vámkezelések száma, mivel egyre több áru érkezik Kínából. Ezenkívül elindult az első közvetlen tehervonat is Kínába.

Sok pénzt hozhatnak a kínai konténerek

Versenyeznek az EU-ban azért, hogy melyik tagállam végezhesse el a Kínából érkező áruk vámkezelését, a vetélkedésbe Magyarország is beszállt – erről beszélt lapunknak Varga Mihály.

Sokszorosára nőhet a Magyarországra irányuló kínai konténerforgalom

Sokszorosára nőhet a Magyarországra irányuló kínai konténerforgalom egy, a kínai-magyar logisztikai együttműködés fejlesztésére kötött megállapodásnak köszönhetően – közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Özönlik keletről az áru hazánkba

távol-keleti kereskedelem új útvonalán, a modern selyemúton már hazánkba is közlekednek Kínából induló, több száz millió forintos értéket szállító tehervonatok.

Adománygyűjtő konténert fosztott ki egy férfi Borsodban

Adománygyűjtő konténert feszített fel és fosztott ki egy férfi Hidasnémetiben, a helybéli lakost elfogták – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Kínai kereskedőket csábítana hazánkba a NAV

Szeretné Magyarországra csábítani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokat a kereskedőket, akik a Távol-Keletről hoznak be árut az Európai Unió területére
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.