2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: kommunisták

53 cikk 1/6 oldal

A velünk élő bolsevizmus

A Politikatörténeti Intézet gondozásában megjelent, a Kérdések és válaszok 1918–19-ről című kötet szellemisége akarva, nem akarva tagadja a Tanácsköztársaság totalitárius voltát.

Kádár, a kommunista Néró

A kommunista ideológiának a gyökerébe, a magjába van belekódolva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletének hiánya. Ennek lehettünk tanúi tizenkét évvel ezelőtt is.

Az elzabrált pártvagyon

A családi ezüst elkótyavetyélése, lenyúlása után a hatalmas, milliárdos tartozásaikat is ki kell egyenlíteniük előbb-utóbb.

Vészharangot kongat az ellenzék, a kommunisták elégedettek

A kommunisták által támogatott új cseh kormány megalakulásával Csehországban véget ért az „első köztársaság” – állítja a cseh ellenzéki pártok egy része. Úgy vélik, hogy a kommunisták bekerülése a kormányzatba súlyosan veszélyezteti az eddigi demokratikus rendszert, és most „egy félig elnöki rendszer”, illetve „Babis-féle demokrácia” van kialakulóban Csehországban.

A Jobbik a lenini úton

A jelek arra utalnak: Kádárék, de még Rákosiék is többet adtak a látszatra, mint a Jobbik jelenlegi félbalos vezetői. Így viszont már érthető, miért titkolják saját alapszabályukat.

A kollektív európai elmebaj véget ért

Ezek a hónapok a világtörténelem lapjaira fel fognak kerülni, tanulni fogják azt a fordulatot majd a diákok, amikor Európa felismerte a veszélyt és ügy döntött, hogy megvédi saját magát.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.