2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: költségvetési hiány

18 cikk 1/2 oldal

Közgazdász: tovább növelnék a költségvetési hiányt Macron ígéretei

Emmanuel Macron francia államfőnek a hetek óta tartó tüntetések befejezése érdekében tett ígéretei 10 milliárd euróba kerülnének az országnak, ez pedig tovább növelné a költségvetési hiányt – mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza pénteken az M1 aktuális csatornán.

Macron még nem úszta meg

Hétfő este Emmanuel Macron a hibái elismerésével, illetve jóléti intézkedések bejelentésével igyekezett csitítani a kedélyeket. Ugyanakkor korántsem biztos, hogy a válságnak vége van.

Enyhül az olasz makacsság

Váratlanul engedékenyebb hangnemre váltott az olasz kormány, amely felvetette, hogy – szembemenve korábbi harcos kiállásával – akár hajlandó lenne eleget tenni az EU elvárásainak.

Fegyelem van a költségvetésben

Közgazdászok szerint akár az egyensúlyi költségvetésre is lenne lehetőség, a kormányzati döntés szerint azonban inkább a növekedés támogatásán marad a hangsúly.

KSH: jelentősen csökkent a költségvetés hiánya az első fél évben

Az első fél évben 184,9 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,1 százalékponttal alacsonyabb volt a kormányzati szektor hiánya az egy évvel korábbinál, a féléves deficit 122,8 milliárd forint, a GDP 0,7 százaléka volt – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.