2024. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: költészet

34 cikk 1/4 oldal

Párhuzamosok metszésében

A párhuzamosok, tudjuk, találkoznak a végtelenben, de senki nem tudja, hol van a végtelen, a legeslegújabb kutatások szerint a világegyetem sokkal kisebb, mint eddig gondoltuk, s nem is végtelen.

Premierek hűségről és költészetről

A Médiatanács Magyar médiamecenatúra-programjában támogatott filmek közül a tévénézők hamarosan megismerhetik a Reményik Sándorról készült kétrészes portréfilmet.

Akinek az életében minden költészet

Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, műfordító életműve nemcsak alkotói, hanem irodalomszervezői, kultúraformáló munkássága miatt is jelentős.

Határátmosóvá eltintatengeredem

A Magyarország Babérkoszorúja díjjal 2016-ban, a Kossuth-díjjal pedig 2018-ban kitüntetett Farkas Árpád 1944-ben született Siménfalván.

Keresztút Pilinszky és Bukowski közt

Száraz verset írni a legnehezebb. Hazánkban Pilinszky János volt mestere a lassú, tömör, végzetszerű állításokkal kitartón az ég felé menetelő verselésnek.

Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő

Szöllősi Zoltánt Ratkó József-díjjal, Arany János-díjjal, 2001-ben József Attila-díjjal ismerték el, 2014-ben Balkány alapításának 800. évfordulóján a település díszpolgárává választották.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.