2022. augusztus 18., csütörtök, Ilona napja

Címke: Koltay Gergely

10 cikk 1/1 oldal

Tűzkeresztség és győzelem

Százötven hagyományőrző gyalogossal, hetven lovas huszárral és több száz ifjú nemzetőrrel mutatja be Pákozd 1848 című zenés történelmi darabját az Esztrád Színház, a pákozdi csata 170. évfordulójára szeptember 29-én, a pákozdi Katonai emlékparkban.

Bátran, őszintén Trianonról

Koltay Gábor tavalyi Itt élned, halnod kell című produkciójához hasonló, nagyszabású Trianon rockoperáját szintén a Hősök terén adják elő júniusban.

Trianon története négy tételben

A művet hasonló körülmények között mutatják be június 22-én és 23-án a Hősök terén, mint az Itt élned, halnod kell című zenés történelmi utazást.

Rock citerával

Koltay Gergely, aki a Kárpát-medence kultúrájának és a magyarságtudatnak a terjesztését tűzte zászlajára, múlt héten vehette át a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Élő történelmi országjárás

A Magyar Idők többször is foglalkozott már Koltay Gábor nagyszabású történelmi játékával – az Itt élned, halnod kell című totális színház most új helyszíneken fog bemutatkozni hazánkban.

Zenés történelemóra a képernyőn

Kevés produkció hagyott bennem akkora hiányérzetet, mint a bő fél évvel ezelőtt a Hősök terén előadott Itt élned, halnod kell című zenés történelmi utazás.

Teátrális és közvetlen

A folk-rock vagy etnorock kultúránk egyik utolsó esélyének, az analógiás gondolkodásnak és a művészi szinkretizmusnak édes gyermeke.

Nem járhatja mindenki az én utam

Személye összefonódott a Pokolgéppel és az Omennel, majd saját neve alatt szervezett zenekart. Kalapács József rockénekessel, musicalszínésszel beszélgettünk.

Összetett műfajú időutazás

A felújított, aktualizát „Itt élned, halnod kell” című előadással készülnek az '56-os forradalom hatvanadik évfordulójára.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.