2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: Koltay Gábor

18 cikk 1/2 oldal

Támadás farmerben

Illusztris névsort kapott a győztes pákozdi csata 170. évfordulójának emlékére rendezett történelmi zenés táncjáték.

Film-színház kamion

Guruló színház jellegéből adódóan így akár a legkisebb településekre is eljuttatható a kulturális élmény, aminek segítségével tovább népszerűsítik a magyar színházi és zenei kultúrát.

Tűzkeresztség és győzelem

Százötven hagyományőrző gyalogossal, hetven lovas huszárral és több száz ifjú nemzetőrrel mutatja be Pákozd 1848 című zenés történelmi darabját az Esztrád Színház, a pákozdi csata 170. évfordulójára szeptember 29-én, a pákozdi Katonai emlékparkban.

Az életművész vállfaárus

Most már biztos, hogy Koltai Róbert sose hal meg – legalábbis a filmvásznon. Sose halunk meg című filmje ugyanis megfiatalodott és megújult a digitális technikának köszönhetően.

Kétmillió magyar túsz

Koltay Gábor Trianonról rendez rockoperát. A közelgő századik évforduló prológusaként a történelmi ismeretek felelevenítésére hívja a közönséget.

Bátran, őszintén Trianonról

Koltay Gábor tavalyi Itt élned, halnod kell című produkciójához hasonló, nagyszabású Trianon rockoperáját szintén a Hősök terén adják elő júniusban.

Trianon története négy tételben

A művet hasonló körülmények között mutatják be június 22-én és 23-án a Hősök terén, mint az Itt élned, halnod kell című zenés történelmi utazást.

Ismét Budapesten a történelmi rockmusical

Újra színpadra kerül az Itt élned, halnod kell című látványos rockmusical 2017. december 15-én, 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

Megőrizni a lángot

A mű Tóth Ilona ­1956-os hős drámáját dolgozza fel. Az idei előadás kapcsán Koltay Gábor rendezővel és Horváth Attila jogtörténész, egyetemi tanár és alkotmánybíróval beszélgettünk.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.