2019. június 24., hétfő, Iván napja

Címke: Kolozsvári Magyar Napok

22 cikk 1/3 oldal

Erdély szabadon ünnepli a magyar államalapítás ünnepét

A Kolozsvári Magyar Napok az idén kiemelten Mátyás király szellemiségét igézi meg, illetve a vallásbéke témakörét „dolgozza fel”. A rendezvénysorozat jövő vasárnapig több száz programponttal csábítja Kolozsvár szívébe az érdeklődőket. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorának nyilatkozva elmondta, Erdélyben jónéhány éve szabadon ünnepelhetik Szent István király azon döntését, amellyel Magyarországot a nyugati kereszténységhez kötötte és ami ezeréven keresztül meghatározta azt az utat, amelyet a magyar nemzet bejárt, illetve be fog járni.

Vasárnap kezdődnek a Kolozsvári magyar napok

Vasárnaptól nyolc napon át a Kolozsvári magyar napok rendezvényei foglalják el Erdély fővárosa központi utcáit, tereit – jelentették be a szervezők egy kedden tartott sajtótájékoztatón.

Megemlékeztek a Berde lányokról

Méltatlanul merült feledésbe Dó­czy Berde Amál festőművész és húga, Berde Mária író, költő életműve. Berde lányok az erdélyi női irodalom és festészet úttörői voltak.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.