2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: kodály zoltán

38 cikk 1/4 oldal

Az ember egészét nevelő módszer

Az egész világon elterjedt Kodály-módszer egyedülálló, védett szellemi örökség, és nagyon büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországról származik.

Két magyar mű a Bartók-döntőben

Hatalmas külföldi érdeklődés övezte a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulóját, amelynek gálakoncertjét vasárnap tartják a Zeneakadémián.

Elkezdődött a debreceni Zenede felújítása

Megkezdődött az egykori debreceni Zenede, a mai Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola műemlék épületének felújítása – közölte a város polgármestere a munkálatok helyszínén hétfőn sajtótájékoztatón.

Fejében a műhelye

Csukás István a hivatalos kitüntetések mellett – mint amilyen a legutóbbi Nemzet Művésze cím is – nagyra tartja a „szeretet aranyérmeit”, amelyekkel az olvasói ajándékozzák meg újra és újra.

Két hangverseny, egy napon, egy helyszínen

A Magyar Rádió Gyermekkórusa karácsonyi fellépésein az egyetemes európai és magyar zeneszerzők adventi és az ünnepkörhöz kapcsolódó gyermekkari, valamint leánykari műveiből mutat be darabokat.

Meghosszabbították a Kodály nyomában játék határidejét

Meghosszabbították a szervezők a Kodály nyomában országos vetélkedő első és második fordulójának jelentkezési határidejét, így november 28-ig várják az ifjú és amatőr táncosok, zenészek, kórusok és képzőművészek nevezéseit az át- vagy feldolgozott Kodály művekkel, táncokkal, alkotásokkal, valamint a kvíz megfejtésekkel a kodaly.kjmk.hu oldalon található feladatokra.

Rekordkísérlet Kodály nyomában

A magyar nyelvű, de határokon átívelő játék november 28-ig tart, december 15-én pedig ünnepélyes gálaműsor és díjátadó lesz Kecskeméten.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.