2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: koalíció

135 cikk 1/14 oldal

A CDU gyors kormányalakításra törekszik Hessenben

A CDU, amely ugyan jelentősen veszített korábbi támogatottságából, de 27 százalékkal így is az élen végzett, már az elkövetkező napokban meg akarja kezdeni a tárgyalások irányvonalának kidolgozását.

Angela Merkelre is árnyékot vetnek a bajor eredmények

Angela Merkel kedden a bizalomvesztéssel magyarázta a keresztényszocialisták gyenge választási eredményét, miközben politikai elemzők szerint folytatódik a német kancellár hatalmának lassú eróziója.

Új politikai időszámítás Németországban

A második világháború óta szinte megszakítás nélkül irányító jobboldali alakulat elveszítette abszolút többségét a tartományi parlamentben, s öt év után újra koalícióra kényszerül.

Koalíciós szakítópróba

A német nagykoalíciós pártok vezetői döntöttek, hogy az alkotmányvédelmi hivatal elnökének távoznia kell posztjáról, és át kell ülnie a szövetségi belügyminisztérium államtitkári székébe.

Kitartanak az olaszok a koalíció mellett

Egyelőre nem látni, megváltoztatja-e az eddig 43 halálos áldozatot követelő múlt heti genovai hídomlás, illetve az annak nyomán kezdődött felelősségkeresés az olasz politikai dinamikát.

Baloldali kormánya lehet Szlovéniának

Ötpárti baloldali koalíció megalakulására van a legnagyobb esély Szlovéniában, miután a júniusi választásokon győztes bevándorlásellenes jobboldal nem tudott kormányt alakítani.
135 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.