2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: KLIK

122 cikk 1/13 oldal

A biztonságos buszos utazást támogatják

Az autóbuszos utazás tízparancsolata címmel közlekedés- és utasbiztonsági kézikönyvet jelentetett meg az autóbuszos személyszállító vállalkozások legnagyobb érdekképviseleti szervezete.

Palkovics és Hiller az oktatási rendszerről vitatkozott

Az oktatási államtitkár szerint az intézményfenntartás átalakítása az iskolát érdekét szolgálja. Palkovics László erről a Hiller István korábbi szakminiszterrel, szocialista országgyűlési képviselővel folytatott keddi budapesti vitán beszélt. Hiller István ezzel szemben teljesen eltörölné a „Klik jelenlegi rendszerét”. A fórumon szó volt a tankötelezettségről és a pedagógushiányról is.

A cél a barátságos iskolai közeg

Sikeresen lezajlott az állami intézményfenntartás decentralizációja – mondta a lapunknak adott tanév végi interjúban Solti Péter.

Maruzsa Zoltán: eredményes volt a Klik decentralizációja

A köznevelési kerekasztal szerdai ülésén elhangzottak szerint a vártnál is eredményesebb volt a korábbi Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) decentralizációja, az új rendszert emellett költségvetési stabilitás jellemzi – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

Az újdonságtól való félelem nem tart sokáig

Pölöskei Gáborné elmondta: több tájékoztató, a tanárokat a vizsgára felkészítő továbbképzés indult, amelyeken a vizsgázásnál leghasznosabb információk kerülnek a középpontba.

Palkovics László: a tankerületi központ irányít, az iskola dönt

Az új tankerületi központok feladata a koordináció, a szolgáltatás, a döntések az iskolákban születnek ezután – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
122 cikk 1/13 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.