2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: kivégzések

14 cikk 1/2 oldal

Vérbe fojtva

Az 1956-os magyar forradalom és nemzeti szabadságharc Magyarországot a XX. században egyedülálló világpolitikai szerephez juttatta.

Véres megtorlással a hatalomba

Mivel Kádár csak szavakkal nem tudta megszerezni a valódi hatalmat, elfogadta és támogatta a szovjet elvtársak javaslatát.

Palesztinokat végzett ki a Hamász

A palesztin lakosságú Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet felakasztott három, Izraellel folytatott együttműködéssel vádolt helyi palesztint – jelentette a Mako, az izraeli kettes tévécsatorna honlapja.

A dzsihadisták 12 foglyukkal végeztek Palmürában

Tizenkét embert gyilkoltak meg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosai a Szíria középső részén fekvő Palmürában, a foglyok némelyikét agyonlőtték, másokat lefejeztek. A vérengzések egy része a romváros római kori amfiteátrumában történt – jelentette csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet és egy másik aktivistahálózat, a Palmyra Monitor.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.